Victor Berard Chateauneuf Du Pape 2022

Franse wijn | Côtes du Rhône (Châteauneuf du Pape) | Mourvèdre, Grenache Noir & Syrah | 2022

Victor Berard Chateauneuf Du Pape is een prachtige, haast koninklijke, Franse rode wijn uit de Rhône vallei. Hij is zwoel, krachtig, robuust en heeft geïntegreerde tannines. In de neus zal je vooral kruidigheid met zwart fruit en iets van peperkoek herkennen. In de smaak kom je vooral zwoel zwart fruit tegen. Zowel in de neus als in de afdronk is deze wijn licht rokerig.

Châteauneuf du Pape betekent ‘nieuw kasteel van de paus’. Dit verwijst naar het feit dat het in de dertiende eeuw onrustig was in Rome. Er werd zelfs gif door de wijn gemengd. De paus besloot om samen met zijn kardinalen een beter onderkomen te zoeken. Zo kwamen ze in Avignon terecht. Hier werd een machtig kasteel voor de paus gebouwd. Enkele pausen die belangstelling hadden voor wijnbouw, lieten hier wijngaarden aanleggen.

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
Vanaf € 26,95
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 31,99
3 flessen € 26,95
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Wow....dit mogen we gerust het neusje van de zalm in de Rhône noemen hoor! Wat een mooie wijn. Als je niet kan wachten om deze wijn te drinken: het kan want hij is op dronk. Hij heeft echter ook een bewaarpotentie van 5 tot 15 jaar. Naarmate de wijn ouder wordt, komt hij nog beter tot zijn recht en ontwikkelen er vooral animale tonen zoals leer. Mijn advies luidt dus: heb nog even geduld en leg hem nog even weg. Na een paar jaar zal je me dankbaar zijn!

Hoe waardeert u dit product?


Ook het proberen waard: