Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc

Aanbieding

Normale prijs: € 9,95

Vanaf € 7,95

Normale prijs: € 9,95

Vanaf € 7,95

  Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc

  Deze wijn is verkrijgbaar in onze winkel en kan tevens online besteld worden via de webshop Abels Wijnen. Bestel Haut Poitou Sauvignon Blanc hier online.


  Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc is afkomstig uit Haut Poitou. Wijngebied Haut Poitou is nog één van de onbekendere wijngebieden in de Loire. Het ligt naast de Sancerre, waar de topwijnen uit de Loire vandaan komen. Haut Poitou noemen wij eigenlijk het jonge broertje van de Sancerre, omdat ook in Haut Poitou topwijnen gemaakt worden maar voor een gunstigere prijs. Deze witte wijn is crispy en fris. In de neus vind je bloemige en fruitige tonen. In de mond is deze wijn erg uitgesproken. Een prachtig glas wijn!

  In Haut Poitou, gelegen in de wijnstreek Loire, groeien de druiven op kleiachtige kalkbodems. Loire heeft haar naam te danken aan de gelijknamige rivier. Dit is de grootste rivier van Frankrijk met een lengte van maar liefst 1000 kilometer. In de wijnstreek Loire worden zowel witte als rode wijnen gemaakt. Echter staat het gebied vooral bekend om haar witte wijnen. Het gebied loopt van het dorpje Pouilly tot aan de Atlantische kust. Omdat dit een groot gebied is, heeft de Loire verschillende klimaten en bodemsoorten.
  Smaakprofiel Wit: elegant en fruitig
  Land Frankrijk
  Streek Loire
  Jaargang 2018
  Druivensoort Sauvignon Blanc
  Serveertip Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc is heerlijk bij vis, zeevruchten en frisse kaassoorten. Ook lekker als aperitief.
  wijnhuis Sauvion
  Afsluiting Schroefdop
  Bewaaradvies Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc is nu op dronk. De wijn kan nog 2 tot 3 jaar weggelegd worden.
  Alcoholpercentage 12,5%
  Inhoud fles 0,75l

  U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: