Victor Berard Côte-Rôtie AOP 2020

Franse wijn | Côtes du Rhône | Syrah | 2020

Victor Berard Côte-Rôtie AOP Cru du Rhône is een Franse rode wijn met een diep paarse kleur. De krachtige, maar toch fijne geuren van zwart fruit, zoethout en cacao weten je meteen te pakken! In de mond is deze wijn lekker fris. De tannines zijn mooi in balans. Genieten geblazen...

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
Vanaf € 67,99
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 68,99
2 flessen € 67,99
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Deze Victor Berard Côte-Rôtie AOP is 1 van de paradepaardjes van het wijnhuis Victor Berard. Het is één van de meest toonaangevende wijnhuizen in de Côtes du Rhône.

Het wijnhuis heeft een bijzondere en eeuwenoude geschiedenis. In 957 was een Bérard de eerst heer van Beaujeu. Vanaf 974 is de familie Bérard maarliefst vier eeuwenlang actief in de wijnhandel. Van Benoit Bérard is bekend dat hij in 1636 begraven is in Loché. Acht generaties later zou nazaat Philibert Bérard nog steeds in de wijnhandel zitten. Hij vormde samen met een familielid de wijnhandel "Lemonon and Bérard.

Op 4 september 1874 werd Victor Bérard geboren en hij richtte de wijnhandel V. Bérard et fils op. Zijn bedrijf zou de eerste zijn die, onder de naam "Le Cep Vermeil" wijn in flessen ging leveren in plaats alleen in vaten. Vandaag de dag draagt het bedrijf nog steeds, én met trots zijn naam!

Hoe waardeert u dit product?


Ook het proberen waard: