Estandon Gris des Seigneurs Rosé

Estandon Gris des Seigneurs Rosé

Franse wijn | (Pays du Var) Provence | Cinsault & Grenache | 2023

Estandon Gris des Seigneurs Rosé is een echte hardloper! Deze Franse rosé wijn is afkomstig van Pays du Var. Dit is een prachtig stukje Frankrijk waar de allermooiste rosé wijnen vandaan komen.

De Gris des Seigneurs Rosé heeft een mooie licht roze kleur. De kleur heeft hij te danken aan de lichte gisting van de schillen. Als je de wijn inschenkt, vallen meteen de fruitige geuren van aardbei, framboos, perzik en grapefruit op. Ook een licht kruidje en iets mineraligs herken je direct. Als je een slok hebt genomen, kom je erachter hoe lekker fris deze wijn is. Je proeft ook weer iets van aardbei en citroen. De afdronk is lang. Hierin komen de fruitige tonen ook weer terug.

Rose: licht en fris Rose: licht en fris
€ 7,99 € 6,45
Dit product is direct leverbaar
i
Deze aanbieding geldt nog
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Estandon Gris des Seigneurs Rosé is afkomstig van een gerenommeerd wijnhuis. Wijnhuis Estandon bevindt zich in de Côtes de Provence en is in 1947 opgericht door Jean Bagnis. Toen hij het wijnhuis kocht, was het meteen al een succes. Hij viel vaak in de prijzen met zijn wijnen. In 1973 sloot Estandon zich aan bij een coöperatie van verschillende wijnboeren. Hier worden krachten gebundeld en kennis gedeeld, wat resulteert in goede wijnen van hoge kwaliteit.

Hoe waardeert u dit product?


Ook het proberen waard: