Plage du Sud Rosé

Aanbieding

Normale prijs: € 6,95

Vanaf € 5,45

Normale prijs: € 6,95

Vanaf € 5,45

  Plage du Sud Rosé

  Deze wijn is verkrijgbaar in onze winkel en kan tevens online besteld worden via de webshop Abels Wijnen. Bestel Plage du Rosé hier online.


  Plage du Sud Rosé is een heerlijke lichte fruitige en frisse rosé. Een hyper elegante Rosé uit het zuidfranse gemaakt als een Gris. Breekbaar van kleur met een sappig fruit in de mond.

  Enkele jaren terug waren vooral stevige roséwijnen gewild. Uitbundig in smaak en een overvloed aan kleur. Druivenrassen als de Syrah en de Cabernet Sauvignon werden veelvuldig gebruikt. Een voorzichtige omslag kwam met de veel elegantere en fijnzinniger Gris-achtige wijnen uit de Provence en het noorden van Italië. De rosé-trend nu is finesse, hyperelegant fruit en bleek zalmroze van kleur. Een van de trendsetters was en is Plage du Sud. Refererend aan het Mediterrane gevoel, de Côte d’Azur, met zijn zonnige terrassen en flaneer-boulevards. Een uitdagende knipoog naar de Provence, de Côte d’Azur. De oorsprong van Plage du Sud Rosé is de Languedoc, onder de noemer IGP Pays d'Oc, een verzamelnaam van Zuidfranse wijngebieden gelegen aan de Middellandse zee. Wijngaarden met een Mediterraan klimaat, ideaal voor de wijnbouw, de mistral, de plotseling opstekende winden, warme zomers en zachte winters. Plage du Sud Rosé is een hippe en chique wijn. Gewoon een alleskunner.

  Smaakprofiel Rosé: fris en droog
  Land Frankrijk
  Streek Pays d'Oc
  Jaargang 2018
  Druivensoort Cinsault, Grenache, Syrah
  Serveertip Plage du Sud Rosé is heerlijk bij salades of om zo van te genieten met familie en vrienden op het terras. Serveertemperatuur 8-10 graden.
  Afsluiting Schroefdop
  Bewaaradvies Nu op dronk, de wijn is op zijn best als deze jong gedronken wordt.
  Alcoholpercentage 12%
  Inhoud fles 0,75l

  U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: