Rocca Don Ernesto Negroamaro

Rocca Don Ernesto Negroamaro

Italiaanse wijn | Puglia | Negroamaro | 2022

Rocca Don Ernesto Negroamaro uit Puglia

Deze rode wijn is afkomstig van het wijnhuis Rocca Vini. De wijngaarden van deze wijn bevinden zich in Zuid-Italië. In Puglia om precies te zijn. Dit gebied staat sterk in de belangstelling. Dat komt, omdat er originele, maar zeer betaalbare wijnen vandaan komen. Er wordt veel geïnvesteerd in Puglia.

Wijnen uit Puglia, ook wel Apulië, worden steeds populairder. Er is ook steeds meer vraag naar. Amerikaanse wijnjournalist Robert Parker noemt Puglia zelfs de meest spannende wijnstreek van dit moment.

Kleur, geur en smaak van Rocca Don Ernesto Negroamaro

Rocca Don Ernesto Negroamaro is een zeer intense, maar toch toegankelijke Italiaanse rode wijn. Deze wijn betovert met zijn diep robijnrode kleur met paarse tinten. Bij het ruiken komen tonen van zwoel en rijp fruit naar voren. Ook herken je zachte tonen van vanille, te danken aan de lichte houtlagering van deze wijn.

In de mond presenteert hij zich als één grote smaaksensatie. Enerzijds komt het zoet van rozijnen en specerijen mooi naar voren, afgewisseld met aangename bitters van espresso en cacao. Zeldzaam veel wijn voor zijn prijs. 

De zonovergoten kracht uit de hak van de Italiaanse laars maakt deze rode wijn zeer intens en toch toegankelijk.

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
€ 7,99 € 6,45
Dit product is direct leverbaar
i
Deze aanbieding geldt nog
Kenmerken
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Deze heerlijke rode wijn is één van onze bestsellers. Veel mensen komen na een aankoop terug om deze wijn weer aan te schaffen. Groot gelijk, want het is ook echt een topper. Hij is erg toegankelijk, maar toch intens. Een echte allemansvriend!

Hoe waardeert u dit product?


Ook het proberen waard: