Rocca Don Ernesto Negroamaro

Vanaf € 5,90
€ 6,95
  • Vanaf per fles
  • 1 fles€ 6,95
  • 6 flessen€ 5,90
Rocca Don Ernesto Negroamaro

Deze wijn is verkrijgbaar in onze winkel en kan tevens online besteld worden via de webshop Abels Wijnen. Bestel Rocca Don Ernesto Negroamaro hier online.


Rocca Don Ernesto Negroamaro is zeer intens maar toch toegankelijk. Zwoel en rijp fruit, met een lichte houtlagering. Het zoet van rozijnen en specerijen afgewisseld met de aangename bitters van espresso en pure chocolade. Rocca Don Ernesto Negroamaro, afkomstig van wijnhuis Angelo Rocca & Figli is zeldzaam veel wijn voor zijn prijs.

Zuid-Italië en vooral de regio Apulië staan momenteel sterk in de belangstelling door de productie van originele en betaalbare wijnen. Er wordt op grote schaal geïnvesteerd en steeds vaker vind je Apulië-wijnen die zeer positief beoordeeld worden in de belangrijkste wijngidsen. De Amerikaanse wijnjournalist Robert Parker noemt Apulië zelfs de meest spannende wijnregio van dit moment. De zonovergoten kracht uit de hak van de Italiaanse laars, maakt deze rode wijn zeer intens en toch toegankelijk. Heerlijk om zo te drinken maar ook top bij een bordje pasta.

Smaakprofiel Rood: stoer en krachtig
Land Italië
Streek Apulië
Jaargang 2017
Druivensoort Negroamaro
Serveertip Rocca Don Ernesto Negroamaro is heerlijk om zo te drinken maar ook top bij een bordje pasta. Serveertemperatuur 16-18 graden.
wijnhuis Rocca Vini
Afsluiting Schroefdop
Bewaaradvies Nu op dronk, kan na oogst nog 3 tot 4 jaar gedronken worden
Alcoholpercentage 13%
Inhoud fles 0,75l