Aromo Reserva Privada Merlot D.O. Valle del Maule Aromo Reserva Privada Merlot D.O. Valle del Maule

Aromo Reserva Privada Merlot D.O. Valle del Maule

Chileense wijn | Maule Valley | Merlot | 2020

Aromo Reserva Privada Merlot DO heeft een prachtige robijnrode kleur. Rijke geuren van gerijpt rood en zwart fruit, specerijen, pure chocolade en gemalen koffie vliegen je direct om de oren. In de mond is deze Chileense rode wijn lekker vol én robuust. Mooi in balans tussen het fruitige en de tannines, tussen zwaar en licht. De druiven van deze rode wijn zijn volledig handmatig geoogst. De wijn rijpt maar liefst zes tot acht maanden op eikenhouten fusten. Er wordt gebruik gemaakt van zowel Franse als Amerikaanse vaten. Zo krijgt de wijn net wat meer diversiteit. Prachtig! Een bijzondere wijn die zeker de moeite waard is!

Viña Aromo is niet voor niets uitgeroepen tot "Best Winery of the Year" op de Catad'or World Wine Awards! Catad'Or is de grootste en belangrijkste internationale wijnwedstrijd in Latijns-Amerika. De wedstrijd wordt al 26 jaar in Chili gehouden, sinds 1995.

Rood: volrond en sappig Rood: volrond en sappig
€ 9,99 € 7,95
This article is currently not available (delivery time: 2-3 weeks)
i
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Dat Maule Valley veel potentie heeft, had de oprichter van Viña Aromo in 1922 al in de gaten. En hij had gelijk! In 1936 komt het wijnhuis in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een bekend druiventeler en vader van de huidige directeuren. Inmiddels is ook de 3de generatie van deze familie werkzaam in dit wijnhuis en is het uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke familiebedrijven van Chili. Met veel passie en toewijding worden bij Viña Aromo de heerlijkste wijnen gemaakt. Die passie proef je ook terug in deze heerlijke Aromo Reserva Privada Merlot.

Hoe waardeert u dit product?


Ook het proberen waard: